click through rate چیست و چه تاثیر روی سئو دارد؟

ساخت وبلاگ
نرخ کلیک click through rate و تاثیر آن بر رتبه­ سایت

در دو سال گذشته، بازار بحث و گفتگو در مورد تاثیر نرخ کلیک بر رنکینگ­ سایت­های مختلف در رتبه­ بندی­های گوگل بسیار داغ بوده است.
این بحث­ها زمانی بالا گرفت که بعضی از متخصصان سئو تست­های مختلفی به منظور بررسی تاثیر این فاکتور بر رتبه ­بندی­ها انجام دادند و ثابت کردند که نرخ کلیک یکی از فاکتورهای تاثیر گذار بر رنکینگ سایت­ها می­باشد.

این نظریه بسیار منطقی به نظر می­رسد، چرا که گوگل همواره اعلام کرده است که به دنبال سیگنال­هایی است تا بوسیله­ آنها میزان محبوبیت یک سایت از نگاه کاربران را نشان دهند و نرخ کلیک فاکتوری است که به خوبی تمایل کاربران برای ورود به یک وب­سایت را نشان می­دهد.

دانستنی­هایی در مورد نرخ کلیک(click through rate) و تاثیر آن بر رتبه­ سایت

به چه دلیل گوگل اعلام می­کند که نرخ کلیک یکی از فاکتورهای تاثیر گذار در رنکینگ سایت­ها نیست؟
اگرچه نرخ کلیک بالا نشان دهنده­ تعامل مثبت کاربران با یک وب­سایت است اما گوگل، و بخصوص یکی از مهندسان این شرکت به نام Gary Illyses ادعا کرده­ اند که نرخ کلیک را در الگوریتم­های رتبه­ بندی گوگل وارد نکرده­ اند. از آنجا که این فاکتور یکی از پر سر و صداترین فاکتورهای سئو است، منطقی به نظر می­رسد که گهگاه پیامی از گوگل با مضمون عدم استفاده از نرخ کلیک در الگوریتم رتبه ­بندی منتشر شود تا این فاکتورکمتر مورد توجه کسانی قرار بگیرد که به دنبال راه­های اسپمی برای بهبود رتبه­ سایت خود، با استفاده از بالا بردن غیر قانونی و غیر متعارف نرخ کلیک هستند.

آیا نرخ کلیک از نگاه گوگل یک فاکتور رتبه ­بندی غیر مستقیم به حساب می­آید؟

با توجه به بازخورد منفی دریافت شده از طرف گوگل نسبت به نرخ کلیک ، برخی از فعالان سئو عقیده دارند که نرخ کلیک از طرف گوگل مورد استفاده قرار نمی­گیرد. اما در عین حال اظهارات دیگری نیز از طرف گوگل منتشر شده است که نشان می­دهد این شرکت از فاکتور نرخ کلیک در برخی مواقع استفاده می­نماید.مانند دانلود Brawl Stars

شواهد اولیه مبنی بر استفاده­ گوگل از فاکتور نرخ کلیک، در ارائه­ایی که توسط یکی از مهندسان این شرکت با عنوان
A Ranking Engineer’s Perspective انجام گرفت، به خوبی دیده شد. با توجه به این ارائه، می­توان دریافت که اگرچه گوگل نرخ کلیک را به عنوان یک فاکتور مستقیم در رنکینگ سایت­ها دخیل نمی­ کند اما در موارد زیادی از آن بطور غیر مستقیم برای بررسی کیفیت سایت­ها و آنالیز نتایج نمایش داده شده به کاربران بهره­ گیری می­ نماید.

همچنین دیده شده است که گوگل هنگام اعمال تغییرات در الگوریتم خود، از فاکتور نرخ کلیک سایت­ها، برای آنالیز نتایج مورد انتظارش استفاده می­کند. در واقع این فاکتور نشان دهنده­ بازخورد کاربران نسبت به تغییرات بوده و مشخص می­کند که به­روز رسانی­ ها تا چه حد توانسته نتایج بهتری را به کاربران ارائه کند.

به طور کلی با جمع بندی نقطه نظرات گوگل پیرامون نرخ کلیک، به این نتیجه می­رسیم که این فاکتور به طور مستقیم نتایج را تغییر نمی دهد. در عین حال برای بررسی اینکه آیا دیگر فاکتورهایی که به طور مستقیم روی رنکینگ تاثیرگذار هستند (مانند محتوا و لینک­ها )، تاثیر مثبتی بر نحوه­ مشارکت کاربران و کیفیت نتایج جستجو دارند یا خیر، از نرخ کلیک استفاده می­شود.

راهکارهای دیگر گوگل برای بررسی کیفیت نتایج جستجو

همانطور که گفته شد، نرخ کلیک، تنها یکی از فاکتورهای مورد استفاده در بررسی کیفیت نتایج به نمایش درآمده برای جستجوهای کاربران است.

گوگل همواره از رویکرد­های متفاوتی برای بررسی ارزیابی­ های کاربران نسبت به نتایج به نمایش درآمده به آنها، استفاده می­نماید. تمامی این رویکردها مبتنی بر نظر کاربران حقیقی است. به طوریکه از کاربر نظر سنجی می­شود که آیا در نتایج به نمایش درآمده پاسخ مناسبی برای هدف جستجوی او وجود داشته است یا خیر مانند عبارت لیزیک. همچنین از کاربر خواسته می­شود که نظر خود را پیرامون کیفیت پاسخ­های ارائه شده توسط موتور جستجو را اعلام نماید.

این نظر سنجی­ها یک پیام بسیار مشخص دارد و آن پیام این است که افزایش غیر واقعی نرخ کلیک یک سایت با روش­های اسپمی، تاثیری در رتبه­ بندی­ها نخواهد داشت. چرا که در هنگام هر به­روز رسانی الگوریتم رتبه­ بندی، صفحات با توجه به نظرات کاربران (بصورت manual) مورد بازبینی قرار می­گیرند و از این رو اگر نرخ کلیک یک سایت غیر واقعی باشد در این بررسی­ها سایت رتبه­ خود را سریعا از دست خواهد داد.

دانستنی­هایی در مورد نرخ کلیک(click through rate) و تاثیر آن بر رتبه­ سایت

به جرات می­توان گفت که نرخ کلیک و ارزیابی نظرات کاربران تنها بخشی از تست­هایی است که گوگل برای آزمایش کیفیت الگوریتم خود انجام می­دهد. ازجمله دیگر فاکتورهای ارزیابی کیفیت نتایج جستجو که مورد توجه گوگل است، می­توان به نرخ دفع کاربر (bounce rate) و مدت زمانی که کاربر در یک وب­سایت می­گذراند نیز اشاره کرد. بررسی­ها نشان می­دهد که سایت­هایی که کاربران زمان بیشتری را در آنها سپری می­نمایند، عموما از رتبه­ بهتری در نتایج جستجو برخوردار هستند.

لازم به ذکر است که با توجه به بررسی­هایی که در بالا به آن اشاره شد، نمی­توان گفت الگوریتم گوگل مستقیما سایت­هایی را که کاربران زمان بیشتری را در آنها می­گذرانند را در رتبه­ بالاتر قرار می­دهد. اما این نتایج مشخص می­کند که سایت­هایی که کاربران را بیشتر در خود نگه می دارند بسیار مورد علاقه­ گوگل هستند.

برنامه نویس...
ما را در سایت برنامه نویس دنبال می کنید

برچسب : تاثیر,دارد؟, نویسنده : خنجی prog بازدید : 246 تاريخ : يکشنبه 9 مهر 1396 ساعت: 7:54