15 دلیل که من عاشق PHP هستم

ساخت وبلاگ
چند وقت قبل مقاله ای در اینجا با همین مضمون و معنا خوندم که دیدم انتشارش خالی از لطف نیست. این شد که تصمیم گرفتم اون رو ترجمه کنم و در اختیار کسانی بگذارم که مثل خودم عاشق PHP هستن:

   

من خجالت نمی‌کشم از اینکه بگم واقعاً عاشق PHP هستم. وقتی که اولین‌بار برنامه‌نویسی رو در سال 2003 شروع کردم، اول با JavaScript آشنا شدم. با وجود اینکه جاوا اسکریپت سرگرم‌کننده‌تر و دارای زرق‌وبرق بیشتری بود، من به محض اینکه با PHP آشنا شدم، عاشقش شدم. یکی از چیزهایی که من رو بیشتر از همه جذب کرد، این بود که چطور PHP خطاها رو (مثل خطاهای گرامری) مدیریت می‌کنه. با این قابلیت، من می‌تونستم PHP رو بدون کمک هیچ کسی یاد بگیرم، تمام کاری که باید انجام می‌دادیم این بود که هر پیغام خطایی که رخ میده رو مدیریت و درک کنم.

بدور از مقایسه PHP با هر زبان برنامه‌نویسی دیگری که اون هم پارامترهای کیفی و طرفداران خاص خودش رو داره و محترمه، قصد من اینه که نشون بدم دلایلی که PHP رو یک انتخاب عالی برای اکثر افراد دنیا می‌کنه و اون رو به پرکاربردترین ابزار توسعه وب کرده چیه؟

مدت زیادی مردم از PHP متنفر بودن، خیلی‌ها بخاطر همین موضوع استفاده و یادگیری اون رو بخاطر این موضوع متوقف کرده بودن. اما با مقایسه PHP از 1995 تا الان، به یک ایمان قوی رسیدم که داره روزبروز عالی‌تر میشه و رشد می‌کنه. استفاده از اون امروزه مشابه ده سال قبل هست و فقط کمک می‌کنه که بیشتر رشد کنه. نگاهی به PHP7 امروزه بندازین.

مقایسه PHP با سایر زبان‌ها، و حرف‌های زیادی که درباره امنیت پایینش می‌زنن، بنظر من حتی ارزش جواب‌دادن رو هم نداره - تمام زبان‌های دیگه هم از مشکلات مشابه رنج می‌برن.

مثل هر زبان برنامه‌نویسی دیگه، PHP یک جعبه‌ابزاره. قدرت و ضعف اون بستگی به کاربران (برنامه‌نویسان) اون داره.

برای اینکه بحث رو کوتاه‌کنیم، من دلایل خودم رو که توی وب باعث شدن من عاشق PHP بشم و فکر می‌کنم افراد دیگه هم با من موافق هستن، اینجا میارم:

  1. ساده برای یادگیری
    شروع به کار با PHP خیلی ساده و راحته. با قابلیت انواع پویای متغیر، یه کاربر جدید هیچ زجری نمی‌کشه. می‌تونید به‌راحتی تگ‌های PHP رو با HTML و CSS و JavaScript ترکیب کنید تا یه چیزی داشته باشین که کار می‌کنه و این وقتی شما دارین یه چیز جدید یاد می‌گیرین، خیلی اهمیت داره. درکنار اون، نصب و تنظیم‌کردنش هم خیلی راحته، چه توی ویندوز و چه توی لینوکس. می‌تونید Apache و mod_php رو روی یه سرور Linux بندازین و در عرض چند دقیقه اجراش کنید، یا به‌راحتی WAMP یا XAMPP رو توی ویندوز نصب کنید و شروع به کار کنید.
  2. خیلی انعطاف‌پذیره
    شما می‌تونید به‌راحتی PHP رو توی هر برنامه‌ای استفاده کنید. برای مثال Wamp و EasyPHP و PHP Desktop و...
  3. به‌خوبی مقیاس‌پذیری داره
    نیاز به درنظر گرفتن چیزهای زیادی ندارین. PHP با قابلیت‌های توکار بسیار زیادی برای حل مشکلات مختلف مثل فایل‌ها، دیتابیس، تصاویر، صوت و... عرضه می‌شه که به شما کمک می‌کنه تقریباً پروژه‌هایی با هر اندازه رو بسازین. حتی توی قابلیت‌هایی که به سادگی بقیه زبان‌ها نمیشه کارها رو انجام داد، باز هم همیشه یه راهی برای انجامش وجود داره.
  4. راه‌های با کیفیت عالی و متعدد برای مسائل مختلف در وب
    PHP مشکلات بسیار زیادی رو در وب حل می‌کنه و این چیزیه که باعث میشه باور کنم توی اکثر وب‌سایت‌ها و وب‌سرورها مورد قبول واقع شده.
  5. تعداد زیاد فریمورک‌ها
    از میکروفریمورک‌ها گرفته تا فریمورک‌های کامل، می‌تونید همه‌جور فریمورک برای انتخاب‌کردن ببینید. این موضوع به کوچک‌کردن مسائل و توسعه سریع‌تر پروژه کمک خیلی زیادی می‌کنه.
  6. محیط‌های توسعه (IDE) عالی
    خوب این یکی دیگه از چیزهای رؤیایی توی دنیای PHP هست. می‌تونید از IDEهایی نظیر PhpStorm و SublimeText و NetBeans و ZendStudio و Notepad++ و... استفاده کنید.
  7. بدون کامپایل
    زمان انتظار صفر برای دیدن نتایج. PHP تفسیر میشه. بنابراین زمان رو برای کامپایل و اشکال‌زدایی قبل از اجرا تلف نمی‌کنید.
  8. زبان شناخته‌شده
    افراد بسیار زیادی وجود دارن که می‌تونید استخدام کنید. وقتی دنبال توسعه‌دهنده PHP هستین، مشکلی وجود نداره. تعداد بسیار زیادی از مردم وجود دارن که از بین اونها یک‌نفر رو انتخاب کنید.
  9. میلیون‌ها شغل
    همه‌جور شغل برای کار در زمینه PHPوجود داره. از برنامه‌های ساده بگیرین تا فریمورکها و...
  10. جامعه کاربری عالی
    بدون شک PHP جامعه کاربری بسیار عظیمی داره. مهم نیست مشکل شما چیه چون همیشه یکی یه جایی هست که قبلاً اون رو تجربه کرده باشه یا بخواد به شما توی پیداکردن راه‌حل کمک کنه.
  11. پشتیبانی داخلی از دیتابیس
    PHP بطور داخلی از اغلب پایگاه‌های داده مثل MySQL و SQLite و Oracle و... پشتیبانی می‌کنه. معنای این حرف اینه که شروع به کار با دیتابیس‌ها برای شما حتی اگه یه تازه‌کار باشین، راحته. واقعاً نیاز به نصب هیچ درایور اضافه‌ای ندارین. حتی با کمک PhpMyAdmin میتونید با دیتابیس ازطریق یه رابط گرافیکی ارتباط برقرار کنید.
  12. پشتیبانی از برنامه‌نویسی رویه‌گرا، تابع‌گرا و شئ‌گرا
    برترین روش‌های برنامه‌نویسی پشتیبانی می‌شه.
  13. زبان قدیمی - از 1995
    سن یک عامل مهمه. PHP به بلوغ رسیده و خیلی بالغه. در طول زمان مشکلات زیادی رو دیده و پشتیبانی کرده و جامعه کاربری اون هم رشد کرده.
  14. هاست ارزان
    از اونجا که PHP مدت زیادی وجود داشته و به‌خوبی توی ویندوز و لینوکس کار می‌کنه، روی وب‌سرورهای زیادی نصب شده. می‌تونید به‌راحتی یه هاستینگ که PHP رو از قبل نصب کرده پیدا کنید.
  15. به افراد کمک می‌کنه قبض‌هاشون رو پرداخت کنن!
    شاید خنده‌دار بنظر برسه ولی افراد بی‌شماری وجود دارن در دنیا که زندگیشون رو با PHP می‌گذرونن. درنهایت، این موضوع چیز بدی نیست.

پاورقی:
به احتمال زیاد دلایل بیشتری برای عاشق PHP بودن یا دوست‌داشتنش وجود داره. و بعنوان یه توسعه‌دهنده نیاز به ایجاد تنوع و تغییر در خودمون برای بروز موندن توی بازار کار هستیم. بخاطر همین خیلی عالیه که یه نگاهی به سایر زبان‌های برنامه‌نویسی مثل Go و Python و Perl و Ruby و C و C++ و... بندازین تا دستور زبانهای متفاوت رو یاد بگیریم و یه راه متفاوت برای استدلال داشته باشیم.

هر قابلیت دیگری در PHP که بنظرتون میاد از قلم افتاده رو بعنوان کامنت به این پست اضافه کنید.


دوستان عزیز دقت کنید که این مطالب عیناً ترجمه مقاله فوق‌الذکر هست و بنده هیچ دخل و تصرفی داخلش نداشتم. قطعاً دلایل بهتر و محکم‌تری برای عشق‌ورزیدن به PHP وجود داره که از شما تقاضا دارم با مشارکت هم و بدون بحث و جدل و کمک به افزودن قابلیت‌های مختلف بصورت پست به این تاپیک، اون رو بعنوان یک منبع محکم برای دفاع از PHP دربرابر سایر ابزارها تبدیل کنیم. شخصاً از مقایسه ابزارها بیزارم ولی این روزها متأسفانه هجوم زیادی برعلیه PHP داره توی جوامع مجازی صورت می‌گیره که بنظرم وقتشه یه جواب قاطع یه جایی به این قبیل افراد داده بشه و چه جایی بهتر از اینجا که خود کاربران میان دلایلشون رو اعلام می‌کنن. پست‌هایی که واقعاً مناسب تشخیص داده بشه، بعنوان دلایل بعدی به پست اصلی (بعد از ویرایش ساختار نگارشی درصورت لزوم) اضافه خواهد شد. البته برای حفظ حق تألیف مقاله اصلی، عنوان پست همون «15 دلیل که من عاشق PHP هستم» باقی خواهند ماند.

برنامه نویس...
ما را در سایت برنامه نویس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی prog بازدید : 160 تاريخ : شنبه 22 اسفند 1394 ساعت: 0:08

خبرنامه